Krokant kippengehaktbroodje met knolselderpuree

40 MIN
2 personen
Krokant kippengehaktbroodje met knolselderpuree

Een lekker krokant kippengehaktbroodje dat in de oven wordt gegaard, terwijl jij ondertussen tijd hebt om een heerlijk smeuïge knolselderpuree te maken.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 4 el panko
  • ½ knolselder
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g rucola
  • 1 kl balsamico
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Meng het gehakt met de ui, de knoflook, het paprikapoeder, peper en zout in een kom. Bedek een bakplaat met bakpapier. Doe de panko in een bord. Vorm met vochtige handen een mooi broodje van het gehakt. Rol het broodje door de panko en leg het dan op het bakpapier. Zet het gehaktbroodje 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Schil de knolselder en snij in kubusjes van 1 centimeter. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  4. Halveer de kerstomaatjes. Meng ze door de rucola. Kruid met peper en zout. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en lepel over de salade.
  5. Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de boter toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Serveer het kippengehaktbroodje met de knolselderpuree en de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 449.68 kcal
Koolhydraten 24.51 g
waarvan suikers 6.15 g
Vet 20.68 g
waarvan verzadigd 6.04 g
Proteïnen 37.94 g
Vezels 3.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin