Gehaktbrood met rabarbercompote, gebakken patatjes en courgette

35 MIN
2 personen
Gehaktbrood met rabarbercompote, gebakken patatjes en courgette

Rabarber is volop in het seizoen. Je kan ze tegenwoordig het grootste deel van het jaar in de winkel terugvinden, maar in mei, juni en juli zijn ze op hun best! Wist je trouwens dat rabarber een groente is en geen fruit?

Ingrediënten

  • 10 gr. peterselie
  • 10 gr. bieslook
  • ½ rode ui
  • 300 gr. rund-varkensgehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 400 gr. aardappelen
  • 1 jonagold appel
  • 200 gr. rabarber
  • 1 courgette
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de peterselie en bieslook fijn en versnipper de ui.
  3. Schep de peterselie, ui en het gehakt in een kom. Kruid met een snuifje Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Meng goed en bol het gehakt met je handen op tot een groot gehaktbrood (zie tip). Schik in een ovenschaal en bak 25 min. in de oven.
  4. Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de wedges mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  5. Compote: schil intussen de appel. Snijd de appel en rabarber in stukjes en schep in een pot. Schep er 1- 2 el water bij. Laat zo’n 5-6 min. stoven op een middelhoog vuur. Voeg naar smaak wat honing/zoetstof toe. Je kan de compote ook mixen met een staafmixer als je liever een moes hebt.
  6. Laat een grilpan goed heet worden. Snijd de courgette in parten (zie foto). Meng in een slakom met olijfolie, een snuifje bruschetta rosso, zout en zwarte peper. Grill de courgetteparten zo’n 3-5 min. langs beide kanten (of leg even op de BBQ).
  7. Scheur de sla in stukken en schep in de kom van de courgette, samen met de bieslook. Breng op smaak met olijfolie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  8. Controleer of het gehaktbroodje en de aardappelen gaar zijn. Serveer het gehaktbrood met de geroosterde aardappelen, courgette en rabarbercompote. Werk af met de salade. Smakelijk!
  9. TIP: Maak je handen nat om het gehaktbrood op te bollen. Zo krijg je een mooi, egaal korstje.