Gehaktballen en rijst in kokossaus met spinazie en broccoli
30 MIN
2 personen
Vandaag serveren we je Asian-Belgian fusion, oftewel: gehaktballen in kokossaus! Een Belgische klassieker maar dan met een Aziatische twist. Zouden ze in Azië ook zot zijn van gehaktballen?
Ingrediënten
1 gele ui
1 kleine broccoli
300 gr rund-varkensgehakt
125 gr witte rijst
150 gr spinazie
400 ml kokosmelk
½ blokje groentebouillon
2 kl tandoorikruiden
olie
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de ui fijn. Verdeel de broccoli in roosjes.
Schep de helft van de ui onder het gehakt en rol tot gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal (zie tip). Verhit een scheutje olie in een wokpan en korst de balletjes aan. Schep daarna terug eruit (de balletjes garen verder in de saus).
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan. Stoof de broccoli en de spinazie met de rest van de ui. Giet de kokosmelk erbij en verkruimel de bouillon erover. Kruid met de tandoorikruiden, zout en zwarte peper. Voeg de balletjes toe en laat zo'n 10 min. sudderen op middelhoog vuur.
Serveer de rijst met de curry in een diep bord. Smakelijk!
TIP: Geef wat pit aan je gehaktballetjes en voeg een snuifje cayennepeper of wat chilivlokken toe.