Gegrilde zalm met knolselderfrietjes, waterkers en hollandaise

25 MIN
4 personen
Gegrilde zalm met knolselderfrietjes, waterkers en hollandaise

Gezonde frietjes? Ga dan eens voor knolselderfrietjes! Verrassend lekker. Knolselder schillen en in balkjes snijden. Op een bakplaat schikken, kruiden en besprenkelen met olijfolie. 20 minuten in de oven en klaar. Ze worden geserveerd met een stuk gegrilde zalmfilet, waterkers en hollandaise.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 1 knolselder
  • 2 bussels waterkers
  • 1 bosje bieslook
  • 3 eidooiers
  • 1 el citroensap
  • 1 el water
  • 100 g boter, koud
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de knolselder in balkjes van 1 cm dik. Schik ze op een bakplaat, kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet 20 min. in een oven van 200 °C. Schep halfweg om.
  2. Was de waterkers. Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Klop de eidooiers los met het citroensap en het water in een steelpannetje. Klop op een zacht vuurtje op tot een schuimige, stevige massa. Snij de koude boter in klontjes en roer door de saus. Snij de bieslook fijn en roer door de saus. Kruid met peper en zout.
  4. Grill de zalmfilets aan beide kanten. Serveer met de knolselderfrietjes, waterkers en hollandaisesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 713.43 kcal
Koolhydraten 11.4 g
waarvan suikers 1.41 g
Vet 58.37 g
waarvan verzadigd 20.83 g
Proteïnen 35.5 g
Vezels 0.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin