Zalm met gebakken knolselder, peperroomsaus en sla

20 MIN
2 personen
Zalm met gebakken knolselder, peperroomsaus en sla

Wat een heerlijk rijkelijk gerecht, en toch koolhydraatarm! We maken gebakken zalmfilets met daarbij verrassende gebakken knolselder. Een wonderbaarlijke match met de peperroomsaus en een slaatje erbij voor fraîcheur. Lekker!

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 2 zalmfilet
  • 2 el groene peperbollen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de knolselder in plakken van 0.5 centimeter dik. Snij elke plak in vier.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de plakken knolselder toe. Bak 5-6 minuten per kant op een matig vuur. Kruid royaal met peper en zout.
  3. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant. Schep de zalmfilets uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Spoel de groene peperbollen met water en laat uitlekken.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de witte wijnazijn. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Doe de groene peperbollen in de pan waarin je de zalm gebakken hebt. Voeg per persoon 75 milliliter water toe, verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij en roer los. Laat kort inkoken en voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
  7. Meng de dressing door de gemengde sla. Schik de zalmfilets en de gebakken knolselder op borden en schep er de peperroomsaus over. Leg er de sla bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 732.71 kcal
Koolhydraten 17.75 g
waarvan suikers 3.2 g
Vet 57.37 g
waarvan verzadigd 15.81 g
Proteïnen 35.63 g
Vezels 2.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin