Gegrilde zalm met knolselderfrietjes, courgettespaghetti en hollandaise

30 MIN
2 personen
Gegrilde zalm met knolselderfrietjes, courgettespaghetti en hollandaise

Een origineel gerechtje met een stukje gegrilde zalm, knapperige knolselderfrietjes, courgettespaghetti en een hollandaisesausje.

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 1 courgette
  • 2 zalmfilet
  • 2 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 50 g boter, koud
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de knolselder in balkjes van 1 cm dik. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, kruid met peper en zout en besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Zet 20 min. in een oven van 200 °C. Schep halfweg om.
  2. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten mee in de oven.
  3. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Scheid de eieren, het eiwit heb je in dit gerecht niet nodig. Klop de eidooiers los met de wittewijnazijn en per persoon 1 koffielepel water in een steelpannetje. Klop op een zacht vuurtje op tot een schuimige, stevige massa. Snij de koude boter in klontjes en roer door de saus. Kruid met peper en zout.
  5. Grill of bak de zalmfilets 3 minuten aan beide kanten. Serveer met de knolselderfrietjes, courgettespaghetti en hollandaisesaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 864.58 kcal
Koolhydraten 17.05 g
waarvan suikers 7.62 g
Vet 70.07 g
waarvan verzadigd 22.63 g
Proteïnen 41.43 g
Vezels 1.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin