Gegrilde zalm met aardappelsalade

25 MIN
2 personen
Gegrilde zalm met aardappelsalade

Een heerlijk fris en zomers gerecht: gegrilde zalm met heerlijke aardappelsalade en krokante salade erbij. Heel gemakkelijk om klaar te maken met een overheerlijk resultaat, helemaal 15gram!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 bio-ei
  • 1 sjalot
  • 10 g dille
  • 2 little gems
  • 2 zalmfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 4 el mayonaise
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook 17 minuten in gezouten water. Giet af en spoel met koud water.
  2. Kook het ei (de eieren) 10 minuten. Spoel daarna onder koud water.
  3. Snij de sjalot fijn. Hak de dille fijn. Maak de blaadjes van de little gem los. Meng de helft van de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout. Dit is de dressing voor de sla.
  4. Pel het (de) gekookte ei(eren) en snij ze in fijne blokjes. Meng de aardappelen met de mayonaise, de sjalot, ei, dille, de rest van de wittewijnazijn en peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar. Zet nog even in de koeling.
  5. Verwarm een grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill de zalmfilets 3 minuten per kant.
  6. Verdeel de aardappelsalade over de borden. Voeg de blaadjes sla toe en besprenkel ze met de dressing. Schik er de gegrilde zalm bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 881.16 kcal
Koolhydraten 38.11 g
waarvan suikers 1.41 g
Vet 64.48 g
waarvan verzadigd 11.03 g
Proteïnen 37.13 g
Vezels 6.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin