Gegrilde zalm met aardappelsalade

25 MIN
2 personen
Gegrilde zalm met aardappelsalade

Een heerlijk fris en zomers gerecht: gegrilde zalm met heerlijke aardappelsalade en krokante sla erbij. Heel gemakkelijk om klaar te maken met een overheerlijk resultaat, helemaal 15gram!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 bio-ei
  • 1 sjalot
  • 10 g dille
  • ½ ijsbergsla
  • 2 zalmfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 4 el mayonaise
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook 18 minuten in gezouten water. Giet af en spoel met koud water.
  2. Kook het ei (de eieren) 10 minuten. Spoel daarna onder koud water.
  3. Snij de sjalot fijn. Hak de dille fijn. Maak de blaadjes van de ijsbergsla los en snij in stukken. Meng de helft van de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout. Dit is de dressing voor de sla.
  4. Pel het (de) gekookte ei(eren) en snij in fijne blokjes. Meng de aardappelen met de mayonaise, de sjalot, ei, dille, de rest van de wittewijnazijn en peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar. Zet nog even in de koeling.
  5. Verwarm een grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill de zalmfilets 3 minuten per kant.
  6. Verdeel de aardappelsalade over de borden. Voeg de sla toe en besprenkel met de dressing. Schik er de gegrilde zalm bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 882.26 kcal
Koolhydraten 38.14 g
waarvan suikers 0.76 g
Vet 64.43 g
waarvan verzadigd 11.03 g
Proteïnen 37.18 g
Vezels 6.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin