Geroosterde aardappelplakjes met tonnatosaus en tomatensalsa

25 MIN
2 personen
Geroosterde aardappelplakjes met tonnatosaus en tomatensalsa

Dit is een originele bewerking op de Italiaanse klassieker 'vitello tonnato'. Zonder kalfsvlees, maar wel met heerlijke geroosterde aardappelplakjes, een zacht gekookt eitje, peperige rucola en afgewerkt met een heerlijke tomatensalsa met kappertjes. Een uniek en origineel bordje dat je zal verrassen!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 bio-eieren
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 2 el kappertjes
  • 25 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 4 el mayonaise
  • 2 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelplakjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet de aardappelplakjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze halfweg om.
  2. Breng een potje water met de eieren aan de kook. Laat 5 minuten koken, giet af en spoel de eieren onder koud water.
  3. Giet de tonijn af, maar hou het vocht bij. Doe de tonijn in een maatbeker, samen met de mayonaise, peper en zout. Mix met een staafmixer tot een egale saus, voeg eventueel wat van het vocht van de tonijn toe. Voeg naar smaak wat wittewijnazijn toe.
  4. Snij de tomaat in blokjes. Snij de sjalot fijn. Hak de kappertjes grof. Meng de tomatenblokjes met de sjalot, kappertjes, de (rest van de) wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. Pel de gekookte eieren en halveer ze. Serveer de geroosterde aardappelplakjes met de tonijnsaus erover gelepeld. Schik er de rucola bij en schep er de tomatensalsa over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 800.1 kcal
Koolhydraten 39.98 g
waarvan suikers 1.56 g
Vet 53.72 g
waarvan verzadigd 8.56 g
Proteïnen 38.26 g
Vezels 7.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin