Zalm bearnaise met broccolipuree

25 MIN
2 personen
Zalm bearnaise met broccolipuree

Steak bearnaise eten we allemaal wel eens, maar wist je dat bearnaisesaus ook overheerlijk smaakt bij een lekker stukje zalm? Heerlijk met de broccolipuree erbij!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 2 zalmfilet, zonder vel
  • 8 el bearnaisesaus
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoliroosjes toe.
  2. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant.
  3. Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  4. Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  5. Serveer de broccolipuree met de zalm en overgiet met de bearnaisesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1186.85 kcal
Koolhydraten 53.65 g
waarvan suikers 4.96 g
Vet 85.92 g
waarvan verzadigd 18.62 g
Proteïnen 43.07 g
Vezels 15.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin