Zalm met venkel-aardappelsalade

30 MIN
4 personen
Zalm met venkel-aardappelsalade

Een heerlijk lichte maaltijd met een verrassende venkel-aardappelsalade. Heerlijk op een zomerse avond.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 500 g aardappelen, nieuwe
  • 2 venkel
  • 4 el limoensap
  • 1 el kappertje
  • 12 zwarte olijven
  • 4 el bladpeterselie, gehakt
  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Kruid de zalm met peper en zout. Bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Boen de aardappelen schoon. Stoom ze gaar in de schil. Halveer ze in de lengte. Snij de venkels in fijne plakjes. Stoom ze 3 minuten.
  3. Leg de groenten op een grote bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie. Zet ze 2 minuten onder de hete gril. (zet de zalm intussen onderaan in de oven).
  4. Spoel de kappertjes en laat ze uitlekken. Halveer en ontpit de olijven. Schep ze samen met het limoensap en de peterselie onder de geroosterde groenten. Schep voorzichtig om en kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer lauw bij de zalm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 543.3 kcal
Koolhydraten 27.85 g
waarvan suikers 0.31 g
Vet 31.38 g
waarvan verzadigd 6.09 g
Proteïnen 35.39 g
Vezels 6.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin