Gegrilde steak salade met sjalot vinaigrette

20 MIN
2 personen
Gegrilde steak salade met sjalot vinaigrette

Een lekker gezonde salade, die toch rijk van smaak is! Plakjes gegrilde steak met lekker veel groenten en een heerlijke klassieke dressing op basis van sjalot. Eenvoudige en toch volle smaken die zo goed bij elkaar passen. Koolhydraat arm, rijk van smaak!

Ingrediënten

  • 2 rundersteak
  • ½ sjalot
  • 2 little gems
  • 125 g kerstomaten
  • ½ komkommer
  • ½ gele paprika
  • 1 kl olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal de rundersteaks uit de koelkast, dep ze droog met keukenpapier en kruid royaal met peper en zout.
  2. Snij de sjalot fijn. Doe in een kom, samen met de mosterd en balsamico. Meng goed en voeg dan al roerend straalsgewijs de extra vierge olijfolie toe. Voeg per persoon ook 1 koffielepel water toe. Kruid met peper en zout. Dit is de vinaigrette.
  3. Maak de blaadjes van de little gem los. Halveer de kerstomaten. Snij de komkommer in kwartjes. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Doe de kerstomaten, komkommer en paprika in een kom en meng er de helft van de dressing door.
  4. Besprenkel de steak met de olijfolie. Verhit een grillpan en bak de steak 3-4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  5. Verdeel de blaadjes little gem over de borden en druppel er de rest van de dressing over. Verdeel er de rest van de groenten over. Snij de steak in fijne plakjes, leg ze bij de salade en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 472.77 kcal
Koolhydraten 9.8 g
waarvan suikers 6.6 g
Vet 30.8 g
waarvan verzadigd 4.7 g
Proteïnen 38.7 g
Vezels 3.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin