Steak bearnaise met sla en ovenfrietjes

30 MIN
2 personen
Steak bearnaise met sla en ovenfrietjes

Een echte klassieker waar we dol op zijn: een sappige steak met een lekkere béarnaisesaus, ovenfrietjes en een slaatje erbij. Echte zondagskost waar je van ons gerust op eender welke weekdag van mag genieten. Laat het je smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 zakje slamix
  • 125 g kerstomaten
  • 2 rundersteak
  • 4 el bearnaisesaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en snij de aardappelen in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Schep halverwege om.
  4. Doe de sla in een kom. Halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe aan de sla. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Hou nog even apart.
  5. Kruid de rundersteaks met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de steak, ongeveer 2 minuten per kant. Schep de steak uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  6. Verwarm de bearnaisesaus in een kommetje in de microgolfoven.
  7. Roer de dressing door de salade. Serveer de steak met de frietjes, salade en bearnaisesaus.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 22 oktober.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 18 oktober om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 867.69 kcal
Koolhydraten 39.24 g
waarvan suikers 1.1 g
Vet 59.56 g
waarvan verzadigd 11.22 g
Proteïnen 41.32 g
Vezels 6.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin