Steak bearnaise met sla en ovenfrietjes

30 MIN
2 personen
Steak bearnaise met sla en ovenfrietjes

Een echte klassieker waar we dol op zijn: een sappige steak met een lekkere béarnaisesaus, ovenfrietjes en een slaatje erbij. Echte zondagskost waar je van ons gerust op eender welke weekdag van mag genieten. Laat het je smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 100 g slamix
  • 125 g kerstomaten
  • 2 rundersteak
  • 8 el bearnaisesaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Doe de sla in een kom. Halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe aan de sla. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing. Hou nog even apart.
  3. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de steaks, ongeveer 2-3 minuten per kant. Schep de steaks uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  5. Roer de dressing door de salade. Serveer de steak met de frietjes, salade en bearnaisesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1093.29 kcal
Koolhydraten 40.96 g
waarvan suikers 1.1 g
Vet 83.56 g
waarvan verzadigd 13.26 g
Proteïnen 41.64 g
Vezels 6.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin