Vegetarische caesar salade met falafel en eitjes

30 MIN
2 personen
Vegetarische caesar salade met falafel en eitjes

De caesar salade met zijn iconische saus ken je ongetwijfeld. Wij maakten een vegetarische variant op de klassieker, waarin we gegrilde kip vervangen door gebakken falafels. Minstens even lekker en snel klaar.

Ingrediënten

  • 12 falafels
  • 2 bio-eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g parmezaan
  • 3 little gems
  • 200 g kerstomaten
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de falafels op. Zet 10 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
  3. Leg de eieren in een steelpannetje en zet onder met water. Breng het water aan de kook en laat 6 minuten koken. Laat de eieren schrikken onder koud water.
  4. Pers de knoflook. Meng de wittewijnazijn met de mayonaise, de knoflook en 2/3 van de parmezaan in een kommetje. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe voor een mooie lopende saus. Dit is de dressing.
  5. Was en scheur de little gem in stukken en doe ze in een kom. Meng er de helft van de dressing door. Verdeel de sla over borden. Snij de kerstomaten in kwartjes. Pel de eieren en halveer ze. Schik op ieder bord 2 halve eieren. Verdeel de kerstomaten en gebakken falafels over de borden. Druppel de rest van de dressing over de borden en overstrooi met de rest van de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 411.67 kcal
Koolhydraten 17.52 g
waarvan suikers 5.95 g
Vet 29.76 g
waarvan verzadigd 7.13 g
Proteïnen 19.08 g
Vezels 2.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin