Steak met champignonroomsaus, sla en frietjes

25 MIN
2 personen
Steak met champignonroomsaus, sla en frietjes

Een echte klassieker met restaurantallures, die je ook gemakkelijk zelf kan klaarmaken thuis! Een stukje sappige, malse steak met daarbij een heerlijke champignonroomsaus, frisse sla en ovengebakken frietjes. Maak er een feestmaal van!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 zakje gemengde sla
  • 125 g champignons
  • 2 rundersteak
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Was de gemengde sla en laat uitlekken. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  3. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Laat de helft van de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en leg de steaks op een bord. Bedek met aluminiumfolie.
  4. Laat de rest van de boter smelten in de pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter heet water toe en verkruimel je er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon over. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe en roer los. Laat de saus nog even indikken.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Meng deze dressing door de sla.
  6. Serveer de steaks met de ovenfrietjes, de sla en de champignonroomsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 835.91 kcal
Koolhydraten 38.87 g
waarvan suikers 3.45 g
Vet 55.43 g
waarvan verzadigd 21.86 g
Proteïnen 43.87 g
Vezels 7.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin