Gegrilde steak salade met salsa verde

20 MIN
2 personen
Gegrilde steak salade met salsa verde

Op zoek naar een lekker licht gerecht met toch héél veel smaak? Dan is deze gegrilde steak salade met salsa verde beslist iets voor jou! Weinig werk met maximum resultaat en koolhydraatarm, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • ½ limoen
  • 2 el kappertjes
  • 1 jalapeñopeper
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 little gems
  • 2 wortelen
  • ½ komkommer
  • 2 rundersteak
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de sjalot fijn. Pers de limoen. Meng de sjalot met de aangegeven hoeveelheid limoensap en een snufje zout. Hak de kappertjes grof. Verwijder de zaadjes van de jalapeñopeper(s) en snij fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de gemarineerde sjalot met de kappertjes, bladpeterselie en jalapeño. Roer er de extra vierge olijfolie door en kruid met peper en zout. Dit is de salsa verde.
  2. Maak de blaadjes los van de little gem. Snij in de lengte in twee. Verdeel over borden. Schil de wortelen en trek met een dunschiller lange slierten van de wortel en de komkommer. Drapeer bovenop de sla.
  3. Bestrijk de rundersteaks met de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Rooster de steak 2-3 minuten aan beide kanten op de hete grill.
  4. Snij de gegrilde steak in reepjes. Verdeel over de salade. Bedruppel met de salsa verde en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 471.58 kcal
Koolhydraten 11.94 g
waarvan suikers 9.21 g
Vet 28.97 g
waarvan verzadigd 4.35 g
Proteïnen 39.52 g
Vezels 7.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin