Rosbief met wortelcrème en pastinaakfrietjes

35 MIN
2 personen
Rosbief met wortelcrème en pastinaakfrietjes

Dit originele gerecht ziet eruit als echt comfort food, maar is eigenlijk lekker licht en koolhydraatarm! Het beste van twee werelden! Een lekker sappig stukje rosbief met pure wortelcrème, krokante pastinaakfrietjes, een slaatje en smaakvolle graanmosterdsaus. Een mondvol lekkere dingen waar je blij van wordt!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 3 wortelen
  • 300 g rosbief
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 zakje slamix
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Schil de wortelen en snij in gelijke blokjes. Smelt de helft van de boter in een diepe pan en voeg de wortelen toe. Roer om en voeg per persoon 3 eetlepels water toe. Laat op een zacht vuur pruttelen, roer af en toe om. Voeg enkele eetlepels water toe wanneer het water verdampt is.
  3. Vet een kleine ovenschaal (waar de rosbief in past) in. Smelt de rest van de boter in een braadpan. Kruid de rosbief rondom met peper en zout. Schroei de rosbief rondom aan. Schep over in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten mee in de oven. Verwijder na 10 minuten de aluminiumfolie.
  4. Voeg per persoon 3 eetlepels water toe aan de pan waarin je de rosbief gebakken hebt. Warm op en roer de aanbaksels los met een garde. Verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed om en laat indikken op een zacht vuur.
  5. Controleer of de wortelen gaargekookt zijn. Haal van het vuur en mix tot een crème. Voeg indien nodig enkele eetlepels water toe. Kruid goed af met peper en zout.
  6. Haal de rosbief uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  7. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en peper en zout. Controleer of de pastinaakfrietjes gaar zijn.
  8. Snij de rosbief in plakjes. Roer het vocht dat eruit komt ook nog door de saus. Kruid de saus af met peper en zout. Schep de wortelcrème op borden en leg er de pastinaakfrietjes en plakjes rosbief bij. Serveer met de graanmosterdsaus, de sla en de dressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 700.28 kcal
Koolhydraten 33.85 g
waarvan suikers 9.46 g
Vet 39.52 g
waarvan verzadigd 14.01 g
Proteïnen 47.04 g
Vezels 13.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin