Rosbief met wortelcrème en pastinaakfrietjes

35 MIN
2 personen
Rosbief met wortelcrème en pastinaakfrietjes

Dit originele gerecht ziet eruit als echt comfort food, maar is eigenlijk lekker licht en koolhydraatarm! Het beste van twee werelden! Een lekker sappig stukje rosbief met pure wortelcrème, krokante pastinaakfrietjes en een slaatje. Een mondvol lekkere dingen waar je blij van wordt!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 3 wortelen
  • 300 g rosbief
  • ½ runderbouillonblokje
  • 100 g slamix
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Schil de wortelen en snij in gelijke blokjes. Smelt de helft van de boter in een steelpan en voeg de wortelen toe. Roer om en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Laat op een zacht vuur pruttelen, roer af en toe om. Voeg enkele eetlepels water toe wanneer het water verdampt is.
  3. Beboter een kleine ovenschaal (waar de rosbief in past). Smelt de rest van de boter in een braadpan. Dep de rosbief droog met keukenpapier en kruid rondom met peper en zout. Schroei de rosbief rondom aan. Schep over in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten mee in de oven. Verwijder na 10 minuten de aluminiumfolie.
  4. Voeg per persoon 50 milliliter water toe aan de pan waarin je de rosbief gebakken hebt. Warm op en roer de aanbaksels los met een garde. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed om en laat indikken op een zacht vuur.
  5. Controleer of de wortelen gaar zijn. Haal van het vuur en mix tot een crème. Voeg indien nodig enkele eetlepels water toe. Kruid goed af met peper en zout.
  6. Haal de rosbief uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  7. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en peper en zout. Dit is de dressing. Controleer of de pastinaakfrietjes gaar zijn.
  8. Snij de rosbief in plakjes. Roer het vocht dat eruit komt ook nog door de vleessaus. Kruid de vleessaus af met peper en zout. Schep de wortelcrème op borden en leg er de pastinaakfrietjes en plakjes rosbief bij. Serveer met de sla en de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 690.38 kcal
Koolhydraten 32.29 g
waarvan suikers 7.99 g
Vet 39.46 g
waarvan verzadigd 14.01 g
Proteïnen 46.74 g
Vezels 12.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin