Steak met barbecuesaus, ovenfrietjes en salade

30 MIN
2 personen
Steak met barbecuesaus, ovenfrietjes en salade

Lekker zomers en overheerlijk, deze gebakken steak met een zelfgemaakte barbecuesaus, knapperige ovenfrietjes en een frisse salade voor erbij. Dat zal smaken! Schenk jij er een glaasje rode wijn of een fris biertje bij?

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 2 rundersteak
  • 2 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 2 kl balsamico
  • 9 el ketchup
  • 1½ kl mosterd
  • 2 el bruine suiker
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een steelpannetje en voeg de ui en de knoflook toe. Laat stoven op een zacht vuur. Was de rucola en laat uitlekken.
  3. Voeg de ketchup, de mosterd, de sojasaus, het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de bruine suiker en de helft van de balsamico toe aan de gestoofde uien. Kruid met peper en zout. Meng goed en laat nog 2-3 minuten stoven. Mix de saus met een staafmixer. Haal van het vuur.
  4. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
  5. Snij de tomaten in partjes. Meng de extra vierge olijfolie met de rest van de balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Meng de rucola voorzichtig met de tomaten en besprenkel met de dressing. Snij de steak in plakjes en serveer met de aardappelwedges, de barbecuesaus en de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 863.23 kcal
Koolhydraten 83.68 g
waarvan suikers 38.18 g
Vet 36.6 g
waarvan verzadigd 9.42 g
Proteïnen 45.28 g
Vezels 9.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin