Gegrilde roodbaars met citroenvinaigrette

20 MIN
4 personen
Gegrilde roodbaars met citroenvinaigrette

Roodbaars is een stevige vissoort, en kan je dus perfect grillen of op de barbecue leggen. Heerlijk met de citroenvinaigrette erover!

Ingrediënten

  • 4 roodbaarsfilets
  • 1 el citroensap
  • 8 groene asperges
  • 150 g zeekraal
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 takje munt, fijngehakt
  • 1 kl oregano, gehakt
  • olijfolie extra vierge
  • zeezout, fijn
  • zwarte peper, uit de molen

BEREIDING

  1. Meng 3 el olijfolie met het citroensap, de munt en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
  2. Spoel de asperges. Kook ze 7 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.
  3. Blancheer de zeekraal 2 minuten in water. Laat eveneens schrikken in koud water en laat uitlekken.
  4. Bestrijk de visfilets lichtjes met olijfolie en bestrooi met oregano. Kruid met peper en zout. Rooster ze 2 minuten aan elke kant, in de grillpan of op de barbecue.
  5. Verdeel de vis met de lauwe groenten over voorverwarmde borden. Lepel de citroenvinaigrette over de vis. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 159.98 kcal
Koolhydraten 6.04 g
waarvan suikers 1.83 g
Vet 4.77 g
waarvan verzadigd 0.91 g
Proteïnen 23.9 g
Vezels 0.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin