Millefeuille van tong en asperges

30 MIN
4 personen
Millefeuille van tong en asperges

Verras je gasten met deze originele millefeuille van tongfilet met asperges en tapenade. Lekker gezond en voedzaam!

Ingrediënten

  • 4 tongfilets
  • 250 g mini-asperges
  • 4 trostomaten, in fijne plakjes
  • 4 el tapenade van groene olijven
  • 4 el tapenade van zwarte olijven
  • 3 el tapenades van zongedroogde tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de asperges. Halveer ze in de lengte.
  2. Snij een visfilet in 3 fijne repen. Kruid met peper en zout. Bestrijk een reepje met tomatentapenade, leg er plakjes tomaat, en halve asperges op. Dek af met een tweede stuk vis. Bestrijk met zwarte tapenade. Leg er weer plakjes tomaat en halve asperges op. Bestrijk de onderkant van het derde visreepje met groene tapenade. Leg het boven op het stapeltje. Druk lichtjes aan en prik eventueel vast met een houten stokje. Maak op deze manier vier millefeuilles.
  3. Stoom de vistorentjes 5-7 minuten gaar.
  4. Verdeel over de borden en serveer eventueel met een gekookt patatje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 134.13 kcal
Koolhydraten 5.76 g
waarvan suikers 1.72 g
Vet 5.92 g
waarvan verzadigd 1.12 g
Proteïnen 13.34 g
Vezels 2.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin