Eendenborst met vijfkruidenpoeder

20 MIN
2 personen
Eendenborst met vijfkruidenpoeder

Ontdek deze knapperige eendenborst op Vietnamese wijze met vijfkruidenpoeder. Er wordt een frisse kruidensalade met vinaigrette van vissaus bij geserveerd.

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el gember, geraspt, vers
  • 1 el olie, plantaardig
  • 2 kl vijfkruidenpoeder
  • snufje zeezout
  • Kruidenmix

  • 5 blaadjes sla
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 1 handvol basilicum, japanse
  • 1 takje koriander
  • 1 handvol munt
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker

BEREIDING

  1. Kerf de eendenborstfilets in en kruid ze in een kom met knoflook, sjalot, gember, vijfkruidenpoeder en een snuifje zeezout. Roer om.
  2. Bak de eend goudbruin en gaar in olie. Zorg dat de buitenkant krokant is en de binnenkant rosé.
  3. Snijd de filet in dunne plakjes. Neem van elk kruid een blaadje en rol hierin een plakje eend. Dip in een vinaigrette van vissaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 536.45 kcal
Koolhydraten 35.84 g
waarvan suikers 28.62 g
Vet 31.31 g
waarvan verzadigd 10.96 g
Proteïnen 28.24 g
Vezels 2.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin