Thaise komkommersalade met garnalen

10 MIN
4 personen
Thaise komkommersalade met garnalen

De Thaise keuken is meer dan curries alleen: ontdek deze superfrisse komkommersalade, met garnalen, kokos en een spicy dressing. Een zalige lunch!

Ingrediënten

  • 250 g garnalen, gepeld
  • 2 komkommers, in schijfjes
  • ½ rode peper, fijngesnipperd
  • 2 sjalotten, in fijne ringen
  • 3 el kokosschilfers
  • 3 el vissaus
  • 2 el limoensap
  • 2 el rijstazijn
  • 175 ml zonnebloemolie
  • ½ el suiker
  • 3 el koriander, fijngehakt
  • peper

BEREIDING

  1. Rooster de kokosschilfers goudbruin in een anti-aanbakpan.
  2. Bak ondertussen de sjalotringen knapperig in de zonnebloemolie. Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier.
  3. Maak een dressing van vissaus, limoensap, rijstazijn en spaanse peper. Breng op smaak met suiker en peper.
  4. Schik de komkommer op een bord en verdeel de garnalen, sjalot, koriander en kokos erover. Overgiet de salade met de dressing en roer om.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 578.99 kcal
Koolhydraten 11.28 g
waarvan suikers 8.26 g
Vet 52.76 g
waarvan verzadigd 11.81 g
Proteïnen 15.01 g
Vezels 4.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin