Gegrild lamsvlees met worteltjes en aardappelen

40 MIN
4 personen
Gegrild lamsvlees met worteltjes en aardappelen

Gegrild lamsvlees is heerlijk van smaak en lekker mals. Met lekkere aardappeltjes met rozemarijn en worteltjes in de oven is dit een puur en simpel gerecht.

Ingrediënten

  • 4 lamsfilets, 120 g/stuk
  • 800 g aardappelen
  • 500 g wortelen, in stukjes
  • 1 el bessenconfituur
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml vleesbouillon
  • 3 kl olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Leg de aardappeltjes en wortelstukjes op een bakplaat en besprenkel ze met 2 koffielepels olijfolie en de rozemarijn. Kruid met peper en zout naar smaak. Zet 15 minuten in de oven.
  3. Schenk de wijn en vleesbouillon in een steelpan en breng aan de kook. Laat tot twee derde inkoken en roer er de bessenconfituur door. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.
  4. Bestrijk het lamsvlees met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg het vlees mee op de bakplaat met de groenten en zet 10 minuten terug in de oven. Draai het vlees na 5 minuten om.
  5. Leg het vlees samen met de aardappeltjes en groenten op een bord. Serveer de saus apart.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 664.28 kcal
Koolhydraten 45.09 g
waarvan suikers 8.34 g
Vet 28.63 g
waarvan verzadigd 12.5 g
Proteïnen 47.36 g
Vezels 9.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin