Blinde vinken met wortelpuree

30 MIN
4 personen
Blinde vinken met wortelpuree

De lekkerste blinde vinken maak je zelf met gehakt en kalfslapjes. Daarbij komt een lekker romige wortelpuree en een heerlijk vlees-biersausje.

Ingrediënten

  • 400 g kalfsgehakt
  • 4 kalfslapjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 500 ml vleesbouillon
  • 1 flesje bruin bier
  • 2 el boter
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • Voor de wortelpuree

  • 1 kg aardappel, gekookt
  • 600 g wortelen, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 eidooier
  • 50 g boter
  • 2 el room
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • ½ kl nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe het gehakt in een mengkom en voeg de peterselie, de sjalot en het ei er onder. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
  2. Klop met een vleeshamer de kalfslapjes plat tot een 2 à 3 millimeter.
  3. Schep het gehakt op de kalfslapjes, rol op en bind dicht met keukentouw. Kruid met peper en zout. Bak de vleesrolletjes aan in een pan met boter.
  4. Blus de vinken met het bier en de vleesbouillon in de pan, laat ze 20 minuten sudderen.
  5. De wortelpuree

  6. Stoof de ui met een beetje boter en voeg daar de laurier en tijmtakje aan toe. Doe de wortelen bij de ui. Voeg er een glas water aan toe en laat even sudderen. Verwijder het takje tijm en de laurier. Voeg de aardappelen bij de wortelen en stamp ze fijn tot een puree en voeg de boter, de eidooier en de room toe. Bijkruiden met peper, zout en nootmuskaat.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 799.34 kcal
Koolhydraten 58.78 g
waarvan suikers 9.71 g
Vet 34.36 g
waarvan verzadigd 19.49 g
Proteïnen 52.78 g
Vezels 13.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin