Italiaanse kipstoofschotel

65 MIN
4 personen
Italiaanse kipstoofschotel

Een heerlijke Italiaans stoofpotje met kippenbouten, spek, champignons, tomatensaus en knapperige rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 kg kippenbout
  • 125 g spekblokjes
  • 1 kg aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 rode ui, grof gehakt
  • 150 g champignons, in kwartjes
  • 500 ml tomatensaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze rondom aan in een stoofpot in 1 eetlepel olijfolie. Haal de boutjes er uit om het spek en de champignons een paar minuten te bakken.
  2. Voeg de kip opnieuw toe. Giet de tomatenpassata en 100 ml water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur op een laag pitje en laat 45 minuten afgedekt pruttelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200° C.
  4. Kook de aardappelblokjes 5 minuten in gezouten water. Meng ze met 1 eetlepel olie, peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Laat de aardappelen 25 minuten garen en schep ze halfweg om.
  5. Zet de aardappelen uiteindelijk nog 5 minuten onder de grill met wat rozemarijn en rode ajuin en dien alles samen op met de kipstoofschotel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 873.92 kcal
Koolhydraten 49.59 g
waarvan suikers 13.32 g
Vet 47.65 g
waarvan verzadigd 15.21 g
Proteïnen 59.02 g
Vezels 8.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin