Gegratineerde mosselen

30 MIN
4 personen
Gegratineerde mosselen

Deze gegratineerde mosseltjes zijn een heerlijk hapje of voorgerechtje en ook een manier om kinderen mosselen te leren eten. Makkelijk maar toch feestelijk.

Ingrediënten

  • 1 kg mossel
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 30 g bloem
  • 30 g paneermeel
  • 1 eidooier
  • 200 ml melk
  • ½ glas witte wijn
  • 30 g boter, gesmolten
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Doe de mosselen in een kookpot met water en overgiet ze met de wijn. Breng aan de kook en wacht tot alle schelpen openstaan. Roer af en toe om.
  3. Zeef het kookvocht en vang 100 milliliter op. Haal de mosselen uit hun schelp en leg ze los in een enkele mosselhelft. Plaats ze naast elkaar in een ovenschaal.
  4. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Schenk er geleidelijk de melk en het gezeefde kookvocht bij en laat al roerend indikken. Haal van het vuur en meng er de eidooier en de parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng in een aparte kom de knoflook met de peterselie en het paneermeel.
  6. Schep de saus over de mosselen en bestrooi ze met het gekruide paneermeel. Zet de ovenschaal 4 minuten onder de hete ovengrill om te gratineren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 238.13 kcal
Koolhydraten 15.48 g
waarvan suikers 3.41 g
Vet 12.41 g
waarvan verzadigd 6.85 g
Proteïnen 12.81 g
Vezels 1.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin