Mosselen in witte wijnsaus

15 MIN
4 personen
Mosselen in witte wijnsaus

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 200 ml witte wijn
  • 1 el boter
  • 2 takjes tijm

BEREIDING

  1. Doe de wijn samen met de knoflook, de takjes tijm en de boter in een pot. Breng aan de kook.
  2. Voeg de mosselen toe en dek de pot af.
  3. Schud de mosselen regelmatig op en laat afgedekt koken tot alle mosselen gaar zijn en open gaan.
  4. Verdeel de mosselen over vier diepe borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 158.28 kcal
Koolhydraten 4.41 g
waarvan suikers 1.02 g
Vet 6.84 g
waarvan verzadigd 3.44 g
Proteïnen 10.36 g
Vezels 0.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin