Mosseltjes met tartaar

20 MIN
8 personen
Mosseltjes met tartaar

Een heerlijk en origineel hapje, dat erg makkelijk is om te maken, deze mosseltjes met verse tartaar.

Ingrediënten

  • 1 kg mossel
  • 2 dl witte wijn
  • 1 stengel groene selder
  • 1 wortel
  • 100 g bloem
  • 8 el olie
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout
  • 200 ml mayonaise
  • 2 el zilveruitjes
  • 2 el dille
  • 2 el peterselie, gehakte
  • 1 el dragon
  • cayennepeper

BEREIDING

  1. Schil de wortel, spoel de selder. Snijd de groenten in stukken, doe ze met de wijn en het laurierblad in grote kookpan.
  2. Spoel de mosselen in koud water, tot het water helder blijft. Doe ze bij de groenten. Kruid met peper en zout. Kook, afgedekt, 5 minuten op een hoog vuur. Schud na 3 minuten een keer op.
  3. Laat de mosselen een beetje afkoelen. Haal ze uit hun schelp. Zeef het kookvocht, laat het eveneens afkoelen.
  4. Laat de zilveruitjes uitlekken. Snipper ze fijn. Roer 3 eetlepels kookvocht van de mosselen door de mayonaise. Voeg er de zilveruitjes en de gehakte tuinkruiden aan toe.
  5. Zet op een grote serveerschaal halve mosselschelpen mooi naast elkaar. Schep er een lepeltje tartaarsaus in. Laat wachten in de koelkast.
  6. Vermeng de bloem met een snufje peper en zout. Haal de mosselen door de bloem. Bak ze goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Leg in elke halve schelp een warme mossel op de lichtjes gekoelde tartaarsaus. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 417.54 kcal
Koolhydraten 12.78 g
waarvan suikers 1.48 g
Vet 36.7 g
waarvan verzadigd 5.71 g
Proteïnen 5.09 g
Vezels 1.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin