Zalm-spinaziegratin met champignons

45 MIN
4 personen
Zalm-spinaziegratin met champignons

Heerlijke winterkost, deze gratin van zalmfilet en gestoofde spinazie met champignons erbij. Helemaal niet veel werk, de oven doet de rest!

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 300 g spinazie
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 3 el bloem
  • 50 g pijnboompitten
  • 3 el mascarpone
  • 100 g emmentaler, geraspt
  • 400 ml melk
  • 100 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bak de champignons aan in wat boter en kruid met peper en zout.
  3. Smelt 50 gram boter, voeg er de bloem bij en roer goed. Schenk er al roerend de melk bij en vervolgens de gemalen emmentaler en de champignons.
  4. Stoof in een andere pan de jonge spinazie in 20 gram boter, doe er de mascarpone bij en kruid met peper en zout.
  5. Vet 4 ovenschoteltjes in met boter en verdeel er de zalmfilets over. Schep er de spinazie en kaassaus bij. Bestrooi met de pijnboompitjes en schuif 25 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 836.03 kcal
Koolhydraten 14.69 g
waarvan suikers 5.94 g
Vet 64.8 g
waarvan verzadigd 28.42 g
Proteïnen 49.74 g
Vezels 3.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin