Gestoofde spinazie met kabeljauw en mousselinesaus

25 MIN
4 personen
Gestoofde spinazie met kabeljauw en mousselinesaus

Een heerlijke combinatie, gestoofde spinazie met gebakken kabeljauw en een rijke mousselinesaus. Serveer met gekookte aardappeltjes bij.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 400 g spinazie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • ½ citroen, geperst
  • 3 eidooiers
  • 50 ml room
  • 2 klontjes boter
  • 45 g boter, in vlokjes
  • 100 g Fleur de Sel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bestrooi de vis met het zeezout. Laat 10 minuten trekken en spoel af onder koud water. Laat uitlekken op een keukenhanddoek. Bak de vis gaar in boter en kruid met peper en zout.
  3. Stoof ondertussen de sjalot aan in boter en voeg er de spinazie aan toe. Kruid met peper en zout. Laat slinken en haal van het vuur.
  4. Klop voor de mousselinesaus de eidooiers op met 2 eetlepels water en de room op een laag vuurtje. Klop tot een gladde massa. Neem van het vuur en voeg er de vlokjes boter aan toe. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
  5. Verdeel de vis en spinazie over de borden en lepel er de saus over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 377.62 kcal
Koolhydraten 2.81 g
waarvan suikers 1.18 g
Vet 27.78 g
waarvan verzadigd 15.22 g
Proteïnen 30 g
Vezels 2.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin