Gegratineerde chili con carne met rijst, paprika en tortillachips
30 MIN
2 personen
Krijg je 't water al in de mond van deze overheerlijke schotel? Ik werk deze sexy chili af met tortillachips en kaas. Zo crispy en cheesy...
Ingrediënten
1 teentje knoflook
2 rode paprika's
300 g gemengd gehakt, rund/varken
400 g tomatenpulp
75 g maïs
½ blokje groentebouillon
2 kl Mexicaanse mix
125 g witte rijst
100 g tortillachips
50 g geraspte kaas
olie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C, bij voorkeur op grillstand.
Pers de knoflook. Snijd de paprika in reepjes van 1 cm.
Verhit een scheutje olie in een ruime pot en stoof de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en en bak rul door met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak 3 min. Voeg de tomatenpulp en maïs (uitgelekt) toe. Verkruimel de bouillon erover. Kruid de
saus met de Mexicaanse mix. Laat 8-10 min. pruttelen op middelhoog vuur met het deksel op de pot.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
Verkruimel de tortillachips tot kleine stukken, je kan dit eventueel met een deegrol doen.
Proef van de chili en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Giet de chili in een ovenschotel en strooi de verkruimelde chips en geraspte kaas erover (zie tip) . Zet 6 min. onder de grill voor een goudbruin korstje.
Haal de chili uit de oven en serveer met de rijst. Smakelijk!