Garganelli met ragu

135 MIN
4 personen
Garganelli met ragu

Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 450 g garganelli
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 2 stengels selderij, in blokjes
  • 800 g tomatenblokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 100 ml tomatenpassata
  • 40 g parmezaan, geraspt
  • 3 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 salieblaadje
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 blaadjes basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de uien glazig. Voeg de wortelen en de selderij toe en stoof 15 minuten aan. Roer regelmatig.
  2. Voeg de tomatenpassata toe. Roerbak de groenten een minuutje. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Zet het vuur wat zachter.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een andere pan. Bak het gehakt rul. Kruid bij met peper en zout.
  4. Voeg het vlees bij de tomatensaus. Voeg ook de rozemarijn, de salie en de laurierblaadjes toe. Strooi er de parmezaan over. Laat het geheel 1,5 uur afgedekt sudderen op een laag vuurtje.
  5. Kook de pasta gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  6. Verdeel de pasta over de borden en schep er de ragu bij. Werk af met een blaadje basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 889.12 kcal
Koolhydraten 90.27 g
waarvan suikers 12.06 g
Vet 38.93 g
waarvan verzadigd 12.5 g
Proteïnen 40.56 g
Vezels 9.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin