Pici met tomaten-vleessaus

50 MIN
4 personen
Pici met tomaten-vleessaus

Pici zijn dikke, lange spaghettislierten, vaak met de hand gemaakt. Heerlijk met een pure tomatensaus met rundergehakt en rijkelijk afgewerkt met parmezaan.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 400 g pici
  • 1 blik tomatenblokje
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 200 g parmezaan, gemalen
  • 100 ml rode wijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui en knoflook glazig in de olijfolie. Doe er het gehakt bij en bak rul. Blus met de rode wijn.
  2. Voeg er de tomatenblokjes, de tomatenpassata, de rozemarijn en de laurier aan toe. Schep om. Dek af en laat 30 minuten sudderen tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de pici beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  4. Verdeel de pasta met de tomatensaus over de borden. Werk af met de parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 951.05 kcal
Koolhydraten 79.51 g
waarvan suikers 9.04 g
Vet 39.97 g
waarvan verzadigd 19.53 g
Proteïnen 60.47 g
Vezels 6.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin