Garganelli all'amatriciana

40 MIN
4 personen
Garganelli all'amatriciana

Garganelli is een buisjes-vormige pasta met groefjes uit Bologna. De groefjes omhullen perfect een heerlijke saus, zoals deze all'amatriciana met pancetta.

Ingrediënten

  • 300 g pancetta, in reepjes
  • 400 g garganelli
  • 200 g kerstomaten, in kwartjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 handvol rucola
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 100 g pecorino, geraspt
  • 1 kl olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de reepjes pancetta krokant. Schep uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  2. Stoof in dezelfde pan de knoflook met de chilipeper aan. Voeg dan de tomatenblokjes, de kerstomaatjes en de pancetta toe. Kruid bij met peper en zout. Laat 15 minuutjes stoven op een zacht vuurtje.
  3. Kook de garganelli gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitlekken. Meng dan onder de tomatensaus.
  4. Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de pecorino en peterselie. Serveer met de rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 815.66 kcal
Koolhydraten 73.96 g
waarvan suikers 6.22 g
Vet 40.19 g
waarvan verzadigd 15.52 g
Proteïnen 37.17 g
Vezels 6.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin