Gepocheerd eitje op een rösti

25 MIN
4 personen
Gepocheerd eitje op een rösti

Een zalig ontbijt- of brunchgerechtje, deze rösti of aardappelkoekjes met een gepocheerd eitje op. Voor met Pasen of op een zonnige ochtend.

Ingrediënten

  • 4 aardappelen, in reepjes
  • 1 ui, in reepjes
  • 4 eieren
  • 1 ei, opgeklopt
  • 1 el wijnazijn
  • 2 el olie
  • 2 el bieslook, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Knijp de repen aardappel en ui met de hand of in een keukenhanddoek uit tot ze volledig droog zijn. Leg in een mengkom. Voeg het opgeklopte ei er aan toe en breng op smaak met versgemalen peper en voldoende zout. Meng alles goed onder elkaar.
  2. Maak van het aardappelmengsel vier ronde schijven van ongeveer 1 cm dikte. Laat even rusten.
  3. Breng in een ondiepe pan water tot tegen het kookpunt. Doe er de azijn bij en verlaag het vuur. Breek elk ei eerst in een kleine kop en leg dan het ei voorzichtig in het water. Pocheer ze tot het eiwit gestold is, maar het eigeel nog zacht is. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en leg hierin de aardappelschijven. Laat 2-3 minuten goudbruin bakken en draai ze om zodat ook de andere zijde knapperig wordt.
  5. Leg de aardappelschijven op een bord en verdeel er de egg's benedict over. Bestrooi met zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 204.26 kcal
Koolhydraten 9.89 g
waarvan suikers 1.77 g
Vet 13.91 g
waarvan verzadigd 2.69 g
Proteïnen 9.28 g
Vezels 2.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin