Aardappeltortilla

30 MIN
4 personen
Aardappeltortilla

Deze tortilla is een eenvoudige Spaanse tapa met schijfjes aardappel, ajuin en ei. Het wordt in driehoekjes geserveerd als hapje vooraf.

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, geschild en in schijfjes
  • 1 ui, in ringen
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 1 el melk
  • 100 ml olijfolie

BEREIDING

  1. Kruid de aardappelschijfjes met voldoende peper en zout. Bak ze samen met de uiringen 15 minuten in 80 milliliter olijfolie. Schep af en toe om. Haal dan van het vuur en giet de olie uit de pan.
  2. Schep het aardappel-uimengsel over in een grote kom en meng er voorzichtig de losgeklopte eieren onder. Laat enkele minuten staan.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een antikleef pan van +/- 20 centimeter diameter. Schenk er voorzichtig het mengsel in en druk aan met een spatel. Bak 8 minuten op een zacht vuur tot het begint te kleuren en draai om. Laat 2 minuten garen en druk aan met een spatel.
  4. Haal de tortilla uit de pan en leg op een bord.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 391.21 kcal
Koolhydraten 23.98 g
waarvan suikers 1.93 g
Vet 28.95 g
waarvan verzadigd 4.63 g
Proteïnen 7.67 g
Vezels 3.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin