Frittata met kerstomaat, broccoli en rode ui

0 MIN
4 personen
Frittata met kerstomaat, broccoli en rode ui

Een frittata is een Italiaanse omelet die in de oven gebakken wordt. Een heerlijke hartige en vegetarische lunch, serveer met een slaatje!

Ingrediënten

  • 16 kerstomaten, in kwartjes
  • 300 g broccoli's, in roosjes
  • 300 g aardappelen
  • 1 rode ui, in ringen
  • 6 eieren
  • 3 el melk
  • 1 el bloem
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen, kook ze beetgaar en snij ze in partjes. Stoom de broccoli beetgaar.
  3. Vet 4 bakvormpjes in en bestuif ze met bloem. Verdeel er de aardappelen, kerstomaatjes, uiringen en broccoliroosjes over.
  4. Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Schenk het mengsel over de groenten.
  5. Zet 10 minuten in het midden van de oven. Ontvorm meteen op de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 236.97 kcal
Koolhydraten 18.08 g
waarvan suikers 3.08 g
Vet 11.76 g
waarvan verzadigd 2.57 g
Proteïnen 13.09 g
Vezels 3.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin