Kaassoezen

35 MIN
30 stuks
Kaassoezen

De kaassoezen zijn heel makkelijk en snel klaar. Ideaal als hapje of lekker smeuïg bij de brunch.

Ingrediënten

  • 250 g tarwebloem, gezeefd
  • 180 g emmentaler
  • 8 eieren
  • ½ l halfvolle melk
  • 125 g boter, in vlokjes
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Breng de melk aan de kook en voeg er de boter aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal van het vuur en voeg er al roerend de bloem aan toe. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend opdrogen.
  3. Breek het eerste ei en voeg toe aan het soezenbeslag, roer goed tot het ei volledig verdwenen is. Doe hetzelfde met de andere eieren. Roer er daarna de kaas door.
  4. Maak nootgrote balletjes van het soezendeeg en leg ze, in papieren muffinvormpjes, op een bakplaat.
  5. Zet ze 20 minuten in de oven tot de buitenkant krokant is en de binnenkant smeuïg blijft.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 109.1 kcal
Koolhydraten 6.74 g
waarvan suikers 0.87 g
Vet 6.94 g
waarvan verzadigd 3.91 g
Proteïnen 4.96 g
Vezels 0.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin