Mexicaanse salade met kip

20 MIN
4 personen
Mexicaanse salade met kip

Deze Mexicaanse salade met kruidig gebakken stukjes kip zit je in een mum van tijd op tafel. Werk af met knapperige tortillachips.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 125 g tortilla chips
  • 2 avocado's, geschild en in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, in fijne reepjes
  • 4 little gems, blaadjes losgemaakt
  • 10 g koriander, blaadjes geplukt
  • 1 limoen
  • 4 el zure room
  • ½ kl chilipoeder
  • 2 el Mexicaanse kruidenmix
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Besprenkel de avocadoblokjes met het sap van de limoen. Kruid met peper en zout. Snij de kipfilets in reepjes en meng in een kom met het chilipoeder en de Mexicaanse kruidenmix.
  2. Verhit de olie in een grote antikleefpan en roerbak de kip 7-8 minuten, tot de reepjes goudbruin zijn.
  3. Verdeel de blaadjes sla over kommetjes. Schik hierop de reepjes kip, blokjes avocado, rode ui en de blokjes paprika. Leg er de tortilla chips bij en een schep zure room. Bestrooi met de blaadjes koriander en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 664.88 kcal
Koolhydraten 30.46 g
waarvan suikers 6.74 g
Vet 39.65 g
waarvan verzadigd 10.7 g
Proteïnen 42.61 g
Vezels 11.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin