Pittige kip en avocado wrap

50 MIN
4 personen
Pittige kip en avocado wrap

Een lekker Mexicaans geïnspieerde wrap, met pittige kipreepjes en avocadopuree. Een perfecte lunch!

Ingrediënten

  • 2 kippenborsten, in reepjes
  • 4 wraps
  • 2 avocado's, geschild en ontpit
  • 2 rode chilipepers, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 limoen, geperst
  • ½ kl chilipoeder
  • 1 kl olijfolie
  • 1 takje koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het limoensap met de chilipoeder en de knoflook. Besmeer de reepjes kip hiermee en laat een half uurtje marineren.
  2. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de kippenreepjes goudbruin en verlaag dan het vuur. Laat nog even verder garen. Doe er op het einde de rode chilipeper bij.
  3. Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Plet de avocado's tot een grove puree en kruid bij met peper en zout. Verdeel over de wraps. Verdeel er dan de kippenreepjes over. Bestrooi met de koriander.
  5. Rol de wraps op en halveer ze. Verdeel over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 460.38 kcal
Koolhydraten 32.41 g
waarvan suikers 4.85 g
Vet 23.62 g
waarvan verzadigd 4.72 g
Proteïnen 26.87 g
Vezels 10.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin