Veggie hotdog met rode bietenworst, geitenkaas en pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Veggie hotdog met rode bietenworst, geitenkaas en pastinaakfrietjes

Oh wat houden we van creatieve vegetarische gerechten! Er bestaan vegetarische worsten op basis van rode biet. Ze zijn perfect om herfstige hotdogs met geitenkaas en rucola mee te maken. Serveer met pastinaakfrietjes en knoflookmayonaise, zo lekker!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 broodjes
  • 50 g rucola
  • 2 rode bietenworsten
  • 100 g geitenkaas
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met 2/3de van de plantaardige olie, kruid met peper en zout. Leg er de ongepelde teentjes knoflook bij. Zet 20-23 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Besprenkel de broodjes met een klein beetje water en bak ze 10-12 minuten op een apart rooster mee in de oven.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Doe de rucola in een kom. Meng er de dressing door vlak voor het serveren.
  4. Haal de teentjes knoflook uit de oven. Duw het zacht geworden vruchtvlees uit de teentjes. Doe de mayonaise in een kommetje en meng er de knoflook door. Kruid met peper en zout.
  5. Bestrijk de rode bietenworsten met de rest van de plantaardige olie en grill ze in een grillpan, 2-3 minuten aan elke kant.
  6. Snij de broodjes open en laat even afkoelen. Bestrijk met wat knoflookmayonaise en leg er de rode bietenworsten bij. Verkruimel er de geitenkaas over en schik er de helft van de rucola bij.
  7. Schep de pastinaakfrietjes op borden en leg er een hotdog bij. Serveer met de rest van de rucola en knoflookmayonaise.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1057.89 kcal
Koolhydraten 97.82 g
waarvan suikers 4.88 g
Vet 61.09 g
waarvan verzadigd 14.42 g
Proteïnen 23.54 g
Vezels 9.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin