Barbecuevlees

140 MIN
6 personen
Barbecuevlees

Ontdek hoe je verschillende soorten vlees kan marineren op z'n Oosters voor op de barbecue, voor een sappig en exotisch resultaat, met kruidensalade erbij.

Ingrediënten

  • 1 kg sparerib
  • 1 kg kippenvleugeltje
  • 6 kippenbouten
  • 10 limoenblaadjes, fijngehakt
  • Voor de marinade

  • 6 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 bol knoflook, geperst
  • 6 stengels citroengras, fijngehakt
  • 6 el vissaus
  • 2 el honing
  • 1 kl rietsuiker
  • 1 el olie, plantaardig
  • 2 kl zeezout
  • Kruidensalade

  • 70 g sla
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 handvol basilicum, japanse
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje munt, fijngehakt
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker

BEREIDING

  1. Snijd de spareribs in stukken, spoel ze en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Laat hierin de spareribs, de kippenbouten en de kippenvleugels 1-2 uur marineren (of een nacht), zet afgedekt in de koelkast.
  3. Bestrooi na het marineren het vlees met de limoenblaadjes en bak gaar op de barbecue.
  4. Meng de sla met het lente-uitje en alle kruiden tot een kruidensalade.
  5. Voeg de ingrediënten samen voor de vinaigrette van de vissaus en serveer in een potje bij de spareribs en de kruidensalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 989.47 kcal
Koolhydraten 24.29 g
waarvan suikers 20.42 g
Vet 42.14 g
waarvan verzadigd 13.75 g
Proteïnen 128.5 g
Vezels 1.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin