Fricassee van zalm en groenten

35 MIN
4 personen
Fricassee van zalm en groenten

Een verfijnde versie van fricassee met zalmfilet en knapperige groentjes zoals wortel, paprika, prei & knolselder. Serveer met tagliatelle. Licht en lekker!

Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet
  • 500 g wortelen, in julienne
  • 250 g knolselder, in blokjes
  • 2 paprika's, in julienne
  • 2 prei, in julienne
  • 1 ui, in ringen
  • 1 eidooier
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 ml lichte room
  • 1 el tuinkruid, peterselie, dragon, kervel
  • 2 plukjes saffraan
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook met de saffraan. Doe er de groenten bij. Laat 5 minuten zacht koken.
  2. Snijd de zalmfilets in hapklare stukken. Kruid met peper en zout. Leg de vis in de bouillon en laat nog 5 minuten sudderen tot de zalm gaar is.
  3. Schep de vis en de groenten met een schuimspaan uit de bouillon. Zet even opzij.
  4. Klop de eidooier los met de room. Breng de bouillon tot tegen de kook aan. Schenk er de room bij en roer glad. Voeg de tuinkruiden toe en breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Schep de vis en de groenten terug bij de saus. Laat nog even doorwarmen.
  6. Verdeel de fricassee over de borden en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 571.32 kcal
Koolhydraten 21.31 g
waarvan suikers 14.92 g
Vet 35.36 g
waarvan verzadigd 10.73 g
Proteïnen 38.33 g
Vezels 9.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin