Gepocheerd eitje met rösti en gerookte zalm

20 MIN
4 personen
Gepocheerd eitje met rösti en gerookte zalm

Een overheerlijk brunchreceptje uit Scandinavië: een gepocheerd eitje met rösti en gerookte zalm. Genieten!

Ingrediënten

  • 4 aardappelen, geschild en grof geraspt
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 ui, in fijne plakjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • 5 eieren
  • 1 el azijn
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de aardappel, knoflook en ui in een kom, samen met 1 ei. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar. Zet even opzij.
  2. Breng in een kookpot water tot tegen het kookpunt. Doe er de azijn bij en verlaag het vuur. Breek elk ei eerst in een kommetje en laat dan het ei voorzichtig in het water glijden. Pocheer ze 2-3 minuten. Laat de eieren uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit de olie in een antikleefpan en schik hierin 4 hoopjes geraspte aardappel. Duw plat met een spatel. Laat 2-3 minuten goudbruin bakken aan elke kant.
  4. Leg op elke rösti een plakje gerookte zalm, kruid met peper en schik daarbovenop een gepocheerd ei. Bestrooi met de bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 313.2 kcal
Koolhydraten 16.7 g
waarvan suikers 2.1 g
Vet 19.39 g
waarvan verzadigd 3.94 g
Proteïnen 17.1 g
Vezels 2.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin