Oeuf en cocotte

20 MIN
4 personen
Oeuf en cocotte

Ingrediënten

  • 60 g gerookte zalm, in stukjes
  • 4 eieren
  • 2 el slagroom
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng in een kom de gesnipperde zalm met de slagroom en de bieslook. Roer goed om en verdeel over 4 ramequins.
  3. Breek boven elke ramequin een ei en kruid met peper en zout.
  4. Zet ze in een braadslee met een laag kokend water, zodat ze tot de helft onderstaan. Zet de braadslee 8-10 minuten in de oven tot de eieren gaar zijn.
  5. Haal uit de oven en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 133.09 kcal
Koolhydraten 1.05 g
waarvan suikers 0.21 g
Vet 10.11 g
waarvan verzadigd 3.26 g
Proteïnen 9.66 g
Vezels 0.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin