Kikkererwten in kruidige tomatensaus (Chana Masala)

30 MIN
4 personen
Kikkererwten in kruidige tomatensaus (Chana Masala)

Dit Indische vegetarisch stoofpotje met kikkererwten is lekker pittig en gezond. De vele kruiden geven deze chana masala zijn authentieke smaak.

Ingrediënten

  • 300 g kikkererwten, uitgelekt
  • 250 g tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl kardemompoeder
  • 1 kl komijn
  • 1 kl mosterdzaad
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl currypoeder
  • 2 el korianderzaad
  • 1 kl garam masala
  • 4 takjes koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui, knoflook en gember in een eetlepel olijfolie. Voeg de kardemom, de komijn, het mosterdzaad, de kurkuma, het kaneel, de kerriepoeder en de korianderzaden toe. Roerbak 1-2 minuten.
  2. Voeg de tomaten toe met sap en roer de kikkererwten door de saus. Laat 20 minuutjes pruttelen.
  3. Voeg op het einde het citroensap, de garam masala, zout en peper toe. Serveer met verse koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 216.21 kcal
Koolhydraten 24.33 g
waarvan suikers 4.12 g
Vet 7.72 g
waarvan verzadigd 0.99 g
Proteïnen 9.25 g
Vezels 7.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin