Bloemkoolsteak

30 MIN
4 personen
Bloemkoolsteak

Een originele vegetarische variant voor de klassieke steak is een bloemkoolsteak. Lekker krokant en Zuiders in combinatie met een frisse tomatensalsa.

Ingrediënten

  • 2 bloemkolen
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 5 el zwarte olijven, zonder pit
  • ½ citroen, geperst
  • 3 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd met een scherp mes ongeveer 8 steaks van 2 centimeter dik in de gehele lengte van de bloemkool. Bewaar de kleine stukjes bloemkool die eraf vallen in een kommetje opzij.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de bloemkool steaks ongeveer 2 minuten per kant aan. Leg ze op een met bakpapier beekte bakplaat en bestrooi met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven.
  4. Stoof de knoflook aan in een eetlepel olijfolie. Voeg de overgebleven bloemkoolkruimels en de cherrytomaatjes toe. Bak op het einde de olijven mee.
  5. Blus het geheel met het citroensap en de overige olijfolie. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.
  6. Verdeel de bloemkool steaks over de borden en lepel er de lauwwarme salsa bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 220.38 kcal
Koolhydraten 12.58 g
waarvan suikers 9.17 g
Vet 13.96 g
waarvan verzadigd 2.11 g
Proteïnen 7.61 g
Vezels 8.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin