Crispy fishburger met kappertjesmayonaise en aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Crispy fishburger met kappertjesmayonaise en aardappelwedges

Heerlijke koolvis in een crispy jasje en een overheerlijk tartaar-achtig sausje met kappertjes. De krokant gebakken aardappelwedges maken het feestje compleet.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 koolvisfilets
  • 1 ei
  • 8 el panko
  • 1 sjalot
  • 1 el kappertjes
  • 3 el mayonaise
  • 125 g kerstomaten
  • 2 little gems
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 3 el bloem
  • 1 el wittewijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Doe de bloem in een bord, kruid met peper en zout en meng. Klop het ei los in een kommetje en doe de panko ook in een bord. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Haal de koolvisfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko. Zet even opzij.
  3. Snij de sjalot fijn. Hak de kappertjes grof. Meng de mayonaise, wittewijnazijn, sjalot, kappertjes en peper en zout.
  4. Halveer de kerstomaatjes. Maak de blaadjes los van de little gem. Verhit een antikleefpan en snij de hamburgerbroodjes open. Rooster de broodjes kort in de pan. Schep uit de pan en voeg de rest van de olijfolie toe. Bak de gepaneerde visfilets aan beide kanten goudbruin.
  5. Bestrijk de hamburgerbroodjes met de kappertjesmayonaise. Leg er een gebakken fishburger op en enkele blaadjes little gem. Dek de hamburgers af met het hoedje. Serveer de fishburgers met de aardappelwedges, de rest van de little gem met de kerstomaatjes en de kappertjesmayonaise.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1047.34 kcal
Koolhydraten 87.35 g
waarvan suikers 4.8 g
Vet 56.48 g
waarvan verzadigd 8.23 g
Proteïnen 44.88 g
Vezels 9.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin