Couscoussalade met garnalen

20 MIN
4 personen
Couscoussalade met garnalen

Een fris zomers, en toch lekker vullend slaatje, deze couscous met garnalen, mozzarella, paprika en tomaat. De komijn geeft het een Middenoosterse touch.

Ingrediënten

  • 350 g roze garnalen, gepeld
  • 200 g couscous
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 125 g mozzarella, in stukjes
  • 30 ml appelazijn
  • 1 kl mosterd
  • 90 ml olijfolie
  • 30 g peterselie, fijngehakt
  • ½ kl komijnpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng 300 milliliter water aan de kook. Leg er de couscous in en dek de pot af. Laat 5 minuten trekken. Roer los en zet even weg om af te koelen.
  2. Meng in een aparte kopje de olijfolie met de appelazijn, de knoflook, de mosterd, de komijn en peper en zout. Zet opzij.
  3. Doe de koude couscous in een grote mengkom. Meng er voorzichtig de garnalen, paprika, tomaat, mozzarella en peterselie door. Giet er de vinaigrette naar smaak over en roer om.
  4. Laat 2 uur rusten in de koelkast en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 458.43 kcal
Koolhydraten 12.72 g
waarvan suikers 2.95 g
Vet 32.81 g
waarvan verzadigd 8.41 g
Proteïnen 27.69 g
Vezels 2.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin