'Tomaat garnaal' salade

20 MIN
2 personen
'Tomaat garnaal' salade

Tomaat garnaal is een echte feestelijke klassieker van bij ons. Maar toegegeven: het is wel wat werk om de tomaat uit te hollen en ze op te vullen met de garnalen. Dan is deze salade met tomatenplakjes een snel, origineel én licht alternatief voor een snelle lunch.

Ingrediënten

  • 2 tomaten, coeur de boeuf
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 3 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 2 bio-eieren
  • 100 g slamix
  • 150 g grijze garnalen, gepeld
  • 25 g preischeuten
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de coeur de boeuf tomaten in plakjes. Hak de peterselie fijn. Snij de bieslook in ringetjes. Meng de mayonaise met de bieslook en enkele druppels citroensap. Doe in een spuitzakje.
  2. Breng een pot water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Spoel ze met koud water, pel en snij in 4 partjes.
  3. Schik de sla op de borden. Schik daarboven de tomaten en garnalen. Kruid met peper en zout. Schik de partjes ei op de borden en spuit er toefjes mayonaise bij. Werk af met preischeutjes en fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 364.1 kcal
Koolhydraten 7.56 g
waarvan suikers 2.81 g
Vet 25.46 g
waarvan verzadigd 4.33 g
Proteïnen 25.3 g
Vezels 4.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin