Couscous met pompoen, falafel en yoghurt-muntdressing

30 MIN
2 personen
Couscous met pompoen, falafel en yoghurt-muntdressing

Winterkost uit Marokko? Het kan, en het is nog eens overheerlijk ook! We maken een couscous met rozijnen, geroosterde pompoen en rode ui. Daarbij komen lekkere falafels en een yoghurt-muntdressing voor wat fraîcheur. Hier ga je van genieten!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 rode ui
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 teentje knoflook
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 30 g rozijnen
  • 12 falafels
  • 10 g munt
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen, halveer en verwijder de zaadjes. Snij in blokjes. Schik op een met bakpapier bedekte bakplaat. Snij de rode ui in brede halve ringen. Leg mee op de bakplaat. Bestrooi met de ras el hanout en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg er ook de ongepelde knoflook bij. Plaats 20 minuten in de oven, schep halverwege om.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous en de rozijnen in een kom en schenk er de groentebouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Bedek een aparte bakplaat met bakpapier en leg er de falafels op. Zet 10 minuten mee in de oven.
  4. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snij fijn. Haal de knoflook uit de oven en duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje. Plet met een vork. Doe de yoghurt in een kom en voeg de knoflook, munt, de extra vierge olijfolie en peper en zout toe. Meng goed. Dit is de yoghurt-muntdressing.
  5. Meng de couscous met de geroosterde flespompoen en rode ui, schep in borden. Schik er de falafels op en werk af met een schepje yoghurtsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 678.14 kcal
Koolhydraten 102.2 g
waarvan suikers 29.8 g
Vet 19.67 g
waarvan verzadigd 3.46 g
Proteïnen 18.66 g
Vezels 7.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin